Sollicitatietips

Vergroot je kans om jouw droomjob in de wacht te slepen met onze sollicitatietips.

Sollicitatietips en meest gestelde vragen

Solliciteren kan best een uitdaging zijn en het kan nog spannender worden als je niet weet wat je kunt verwachten. Geen zorgen, hier vind je al een paar antwoorden!

Wat doet een Talent Acquisition Specialist precies?

Als Talent Acquisition Specialist ben jij een gedreven pro met een enorme liefde voor people en sales. Je speurt actief naar de beste kandidaten in een veeleisende arbeidsmarkt om de ultieme match te creëren tussen opdrachtgever en consultant. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor verschillende taken, waaronder het benaderen, screenen en interviewen van kandidaten en het onderhandelen van salarissen. Kortom, je bent de ultieme matchmaker in de wereld van werk en talent!

Is rekrutering een commerciële job?

Absoluut! Als Talent Acquisition Specialist balanceer je tussen sales en human resources, terwijl je voortdurend aan het bellen, interviewen en connecteren bent met mensen. Je bent op jacht naar de beste kandidaten en je geeft nooit op tot je de perfecte match hebt gevonden. Rekrutering vergt ook een flinke dosis lef en veerkracht, want het gaat er vaak competitief aan toe.

Als je op zoek bent naar een job die je uitdaagt en waarin je jezelf voortdurend kunt blijven verbeteren, dan is rekrutering zeker weten jouw ding!

Kan je stage lopen bij Pauwels Consulting?

Yes you can! Wij zijn ervan overtuigd dat stages de beste manier zijn om ons bedrijf en de job van Talent Acquisition Specialist te ontdekken. En niet te vergeten, om onze toffe werksfeer te ervaren! Wij geloven sterk in de krachtige uitspraak “The company makes the job” en wij garanderen dat je deze aan het einde van je stage volledig zult begrijpen. Dus waar wacht je nog op? Kom maar meedoen!

Hoe ziet mijn carrière er bij Pauwels Consulting uit?

 • Van 0 tot 6 maanden word je grondig opgeleid door onze rekruteringscoach, met een goede balans tussen theorie, praktijk en on-the-job learning.
 • Na 6 tot 18 maanden ben je uitgegroeid tot een ervaren Talent Acquisition Specialist binnen jouw vakgebied.
 • En na +18 maanden heb jij jezelf bewezen als succesvolle recruitment expert en ben je klaar om je expertise verder te verdiepen of misschien zelfs eens te proeven van andere afdelingen. Bij ons kun je altijd terecht bij onze HR-afdeling en persoonlijke coaches om je verdere ontwikkeling te bespreken.

Welke training en coaching kan ik verwachten?

Bij Pauwels Consulting kun je rekenen op tal van opleidingsmogelijkheden! Onze in-house coach, Valentijn zal je de fijne kneepjes van het vak leren. Van onderhandelen en het optimaliseren van je LinkedIn-profiel tot het binden van kandidaten – niets blijft onontdekt.

 • Als je verder wilt groeien in je carrière, krijg je een persoonlijk ontwikkeltraject aangeboden om je groeimogelijkheden en ambities te maximaliseren.
 • Denk bijvoorbeeld aan de overstap naar Account Management.

  Kortom, bij ons staan de deuren wijd open voor jouw persoonlijke en professionele groei!

Hoe maak ik een goed cv?

Bij het maken van een cv geldt: kort maar krachtig!

Zet je meest recente ervaring bovenaan en zorg dat het er professioneel uitziet. Laat jouw cv en brief nog even checken door iemand met oog voor detail – die kleine foutjes kunnen een wereld van verschil maken.

Oh, en vergeet niet om een professionele profielfoto toe te voegen. Houd het netjes en toon wat stijl.

En last but not least: laat jouw ambitie eruit springen! Laat in één oogopslag zien wat jouw doelen en dromen zijn.

Welke vragen stel ik best tijdens een sollicitatie?

Leuk dat je deze vraag stelt!

Bij ons hechten we veel waarde aan tweerichtingsverkeer tijdens het sollicitatiegesprek. Door zelf vragen te stellen, toon je interesse in de functie en ons bedrijf. Belangrijke onderwerpen om over te vragen zijn bijvoorbeeld de bedrijfscultuur, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, takenpakket, etc.

Sluit het gesprek af met een boeiende vraag, zodat je een goede laatste indruk maakt.

Wat doe ik aan op het sollicitatiegesprek?

Bij Pauwels Consulting hechten we veel belang aan de uitstraling van ons team, want bij ons draait alles om een goede eerste indruk. Maar geen zorgen, we zijn niet zo ouderwets dat we verwachten dat vrouwen in stijve rokken en mannen in driedelig pak moeten verschijnen.

Enkele richtlijnen om je outfit op punt te houden:

 • Sneakers zijn helemaal oké, zolang ze maar niet versleten zijn van de vele concerten die je bezocht hebt.
 • Jeans zijn zeker toegestaan, maar laat de ripped versies thuis.
 • Liever een coltrui, blouse of hemd dan een simpel T-shirt.
 • Op Casual Friday mag je eindelijk die funky hoodie uit de kast trekken!

Ready, Set, Solliciteer

Je bent nu helemaal up-to-date met de beste sollicitatietips. Tijd om deze kennis om te zetten in actie en jouw droomjob te vinden. Wie weet sta jij binnenkort samen met ons op de werkvloer te knallen!