OHMYJOB! Begin slim aan je carrière

De eerste editie van onze inspiratieavond voor studenten zit erop. Van een aperitiefje tot goede gesprekken, de essentiële zaken waren aanwezig. Maar het waren de keynote speakers die de avond tot een hoger niveau tilden. De studenten, maar ook ons team Talent Aqcuisition Specialists leerden veel bij.

students talking on ohmyjob event

Kennis delen is key

De arbeidsmarkt verandert steeds en in een tijd waarin nieuwe technologie als AI en social media altijd beschikbaar is, gaat dat sneller dan ooit. Daarom zitten zowel bedrijven als jonge mensen vol vragen: Welke invloed heeft ChatGPT op mijn droomjob? Hoe ziet een carrière er tegenwoordig uit of welke jobs kan ik uitoefenen met mijn diploma? Er is maar één antwoord op al die vragen en dat is met elkaar in gesprek gaan

Beginnen aan je carrière is stap één

Er stonden drie talks op de agenda. Hanne Duys, Head of People en Culture bij Dignify, beet de spits af met de vraag die al generaties lang elke afstuderende student bezighoudt: Hoe begin ik aan een carrière die bij me past? Ze gebruikte daarbij haar persoonlijke ervaring zodat ze kon laten zien aan de studenten dat het oké is om je hart te volgen, en om na een paar jaar bijleren een andere weg in te slaan. Met handige tools liet ze de studenten zien dat iedereen verschillende competenties heeft en hoe je die bij jezelf kan onderzoeken. Je moet geen allrounder zijn, je eigen waarden en prioriteiten bepalen mee waar je het beste thuishoort. 

Je eigen normen en waarden bewaken

Daarna volgde Caroline Vanwanseele, HR Director bij Lantis. Ze gaf een extra dimensie aan Hanne’s thema door de vraag op te werpen: Hoe vind ik een job waar ik voldoening uit haal? In tegenstelling tot wat we vaak zien is een carrière geen rechte lijn, een zijn kronkels op de baan. Aan de hand van haar eigen loopbaan demonstreerde ze dat het soms uitdagend of zelfs moeilijk kan worden, maar dat je hierdoor niet altijd moet opgeven. De meeste uitdagingen zijn een kans om iets bij te leren, ervaring op te doen en misschien een volgende stap te zetten met meer zelfvertrouwen. 

Technologie versnelt de wereld

Kevin De Pauw, CEO en founder van Summ.link, had het over AI en de impact hiervan op de carrières van de toekomst. Je kan er niet meer omheen, iedereen heeft het over AI en ChatGPT. State-of-the-art technologie heeft een invloed op hoe we gaan werken, of zelfs op hoe bedrijven medewerkers aanwerven. Kevin gaf de studenten een inkijk op hoe bedrijven hier nu al over nadenken en met welke risico’s er rekening gehouden worden. AI is maar zo perfect als de mensen die het systeem trainen, en een menselijk vooroordeel of een fout sluipt er altijd in. Werkethiek is een belangrijke factor en zolang we ons flexibel kunnen opstellen, kan technologie samen met ons werken. 

Een avond vol info en gezelligheid

We kregen leuke feedback van de aanwezige studenten en de keynote speakers.

“Leuke gesprekken met leuke mensen en interessante onderwerpen die als student heel handig zullen zijn.”

Dat was het doel van de avond!

“Locatie was superfijn en er was lekker eten!”

We zijn enthousiast om dit evenement in de toekomst nog eens te organiseren, hou je ogen open via onze sociale media!  

Students talking on OHMYJOB event.
Bij Pauwels Consulting dragen we kennisdeling hoog in het vaandel. Dat lukt ons aardig binnen de organisatie, waar we met de Pauwels Academy elk halfjaar een heel programma lanceren met digitale workshops en live dagtrainingen.

Maar ook studenten die zoeken naar hun eerste job, hebben recht op oprechte informatie en een moment om hun vragen te stellen. Werk en het idee van een carrière lijkt soms erg ver weg voor beginners, maar we blijven natuurlijk mensen die samenwerken met elkaar. Bij Pauwels Consulting zijn we een ‘big family’ en hechten we veel waarde aan ieders eigenheid.

Op zoek naar een job?
Solliciteer!

Ga jij voor die ‘extra mile’ van zodra dat kan? Tell us more!
Bekijk snel onze openstaande vacatures.